Barth syndrom

 

Beskrivelse Barth syndrom er en sjælden tilstand karakteriseret ved et forstørret og svækket hjerte (dilateret kardiomyopati), svaghed i muskler, der anvendes til bevægelse (skelet myopati), tilbagevendende infektioner på grund af små antal hvide blodlegemer (neutropeni) og kort statur. Barth syndrom forekommer næsten udelukkende hos mænd.
Hos mænd med Barth syndrom er dilateret kardiomyopati ofte til stede ved fødslen eller udvikler sig inden for de første måneder af livet. Over tid bliver hjertemusklen i stigende grad svækket og er mindre i stand til at pumpe blod. Personer med Barth syndrom kan have elastiske fibre i stedet for muskelfibre i nogle områder af hjertemusklen, hvilket bidrager til kardiomyopati. Denne tilstand kaldes endokardiel fibroelastose; Det resulterer i fortykkelse af musklerne og hæmmer dets evne til at pumpe blod. Hos mennesker med Barth syndrom kan hjerteproblemerne føre til hjertesvigt. I sjældne tilfælde bliver kardiomyopati bedre over tid, og berørte personer har i sidste ende ingen symptomer på hjertesygdomme.
I Barth syndrom er skelettmyopati, især musklerne tæt på kroppens centrum (proksimale muskler), normalt mærkbar fra fødslen og forårsager lav muskeltonus (hypotoni). Muskelsvagheden forårsager ofte forsinkelse af motoriske færdigheder som at kravle og gå. Derudover har berørte personer tendens til at opleve ekstrem træthed (træthed) under anstrengende fysisk aktivitet.
De fleste mænd med Barth syndrom har neutropeni. Niveauerne af hvide blodlegemer kan være konsekvent lave (vedvarende), kan variere fra normal til lav (intermitterende) eller kan cykle mellem normale episoder af normal og lav (cyklisk). Neutropeni gør det vanskeligere for kroppen at bekæmpe udenlandske angribere som bakterier og vira, så berørte personer har en øget risiko for tilbagevendende infektioner.
Nyfødte med Barth syndrom er ofte mindre end normalt, og deres vækst fortsætter med at være langsom i hele livet. Nogle drenge med denne tilstand oplever en vækstspurt i puberteten og har en gennemsnitlig højde som voksne, men mange mænd med Barth-syndrom har fortsat kort vækst i voksenalderen.
Mænd med Barth syndrom har ofte karakteristiske ansigtsegenskaber, herunder fremtrædende kinder. Berørte personer har typisk normal intelligens, men har ofte svært ved at udføre opgaver, der involverer matematiske eller visuelle rumlige færdigheder som puslespil.
Mænd med Barth syndrom har forøgede niveauer af et stof kaldet 3-methylglutaconsyre i deres blod og urin. Mængden af syren synes ikke at påvirke symptomernes symptomer og symptomer. Barth syndrom er en af en gruppe metaboliske lidelser, der kan diagnosticeres ved tilstedeværelsen af forhøjede niveauer af 3-methylglutaconsyre i urin (3-methylglutaconsyreuria).
Selv om de fleste træk ved Barth syndrom er til stede ved fødslen eller i barndommen, kan de berørte personer muligvis ikke opleve helbredsproblemer til senere i livet. Den alder, hvor personer med Barth syndrom udviser symptomer eller diagnosticeres, varierer meget. Sværhedsgraden af tegn og symptomer blandt berørte individer er også meget variabel.
Mænd med Barth syndrom har en reduceret forventet levetid. Mange berørte børn dør af hjertesvigt eller infektion i barndom eller tidlig barndom, men dem, der lever i voksenalderen, kan overleve i deres sene fyrre.
Forekomst Barth syndrom anslås at påvirke 1 ud af 300.000 til 400.000 individer over hele verden. Mere end 150 tilfælde er blevet beskrevet i den videnskabelige litteratur.
Genetiske
ændringer
Mutationer i TAZ genet forårsager Barth syndrom. TAZ genet giver instruktioner til fremstilling af et protein kaldet tafazzin. Tafazzin er placeret i strukturer kaldet mitokondrier, som er cellernes energiproducerende centre. Tafazzin er involveret i at ændre en fed (lipid) kaldet cardiolipin, som spiller kritiske roller i mitokondrie indre membran. En gang ændret af tafazzin er kardiolipin nøglen til at opretholde mitokondriel form, energiproduktion og proteintransport inden for celler.
TAZ genmutationer resulterer i produktion af tafazzinproteiner med ringe eller ingen funktion. Som følge heraf kan tafazzin ikke ændre cardiolipin. Manglende funktionelt kardiolipin svækker normal mitokondries form og funktioner. Væv med høje energibehov, såsom hjerte- og skeletmusklerne, er mest modtagelige for celledød som følge af reduceret energiproduktion i mitokondrier. Derudover findes unormalt formede mitokondrier i berørte hvide blodlegemer, som kan påvirke deres evne til at vokse (proliferere) og modne (differentiere), hvilket fører til neutropeni. Dysfunktionelle mitokondrier fører sandsynligvis til andre tegn og symptomer på Barth syndrom.
Arveligheds
mønster
Denne tilstand er arvet i et X-linket recessivt mønster. Genet, der er forbundet med denne tilstand, er placeret på X-kromosomet, som er en af de to kønskromosomer. Hos mænd (der kun har et X-kromosom) er en ændret kopi af genet i hver celle tilstrækkelig til at forårsage tilstanden. Hos kvinder (der har to X-kromosomer), skulle en mutation forekomme i begge kopier af genet for at forårsage forstyrrelsen. Fordi det ikke er sandsynligt, at kvinder vil have to ændrede kopier af dette gen, bliver mænd påvirket af X-linkede recessive lidelser meget hyppigere end kvinder. Et kendetegn ved X-linked arv er, at fædre ikke kan passere X-linkede træk til deres sønner.
Andre navne for denne tilstand * 3-methylglutaconic aciduria type 2
* 3 methylglutaconic aciduria, type II
* BTHS
* cardioskeletal myopathy with neutropenia and abnormal mitochondria
* DNAJC19 defect
* MGA type 2
* MGA type II
* TAZ defect
Kilde National Institutes of Health